Så hittar du billiga hotell i Köpenhamn

Köpenhamn hotell Rådhusplatsen

Att hitta billiga hotell i Köpenhamn kan vara svårare att hitta än vad man tror. Även om Köpenhamn har över 150 hotell att välja mellan så ligger många av dessa centralt i staden vilket även drar up priserna.

De billigaste hotellen hittar du i utkanten av Köpenhamn eller i alla fall utanför de mest centrala delarna och det är inte ovanligt att dessa hotell bokas snabbt inför högsäsonger eller vid andra tillfällen när turister strömmar till Köpenhamn.

Centrala-KöpenhamnVill du bo centralt i Köpenhamn där du har nära till centralstationen, Tivoli, Ströget, restauranger och nattklubbar så får du räkna med att gå upp lite i pris än de allra billigaste hotellen i Köpenhamn.

Vad som är billigt är dock en subjektiv fråga och när ett två stjärnigt hotell för 800 kronor per natt i utkanten av Köpenhamn kan räknas som dyrt så kan ett fyrstjärnigt hotell i centrala Köpenhamn räknas som billigt för samma summa. Vad som är billigt är högst individuellt och relativt beroende på vad man vill ha.

Det går att få ett bra boende centralt i Köpenhamn för 600-700 kronor per natt under sommaren. Priserna är dock något som hela tiden förändras och ibland körs det kampanjer som gör det billigare. Reser ni i par kan ett rum bli billigare räknar per person och då är det inte omöjligt att man kan bo helt okej för ett pris på 500kr per person och natt.

Se upp för detta när du letar billigt hotell

Om du letar efter billigt hotell i Sverige, Skandinavien eller något annat land som håller rätt så hög standard så behöver du kanske inte oroa dig speciellt mycket. Nästa alla billiga hotell håller ändå en viss klass och standard – även vandrarhem är ju bra.

Men det finns länder där de billigaste hotellen kan lida av problem vissa problem. Problem som både kan orsaka säkerhetsrisker men framför allt hälsorisker. Många hotell nere i medelhavet som är riktigt billiga bjuder också ofta på rumskompisar i form av kackerlackor och andra småkryp. Dessa hotellen är kanske byggda på ett slarvigt sätt och som orsaker att insekter lätt tar sig in. De flesta av de svenska charterbolagen har inte resor till hotell med allt för dålig standard, men även de kan göra fel. Så håll utkik efter dåliga rapporter.

I andra delar av världen kan det vara ännu sämre och dessutom kan du få besök av insekter och djur som kan vara livsfarliga. Var därför noga med ditt val av hotell ju längre ifrån Sverige du kommer. Det finns ingen värre känsla än att vakna upp med en scorpion i skon eller en stor ödla i lägenheten.

Det absolut vanligaste är nog att hotell är drabbade av vägglöss och det kan även finnas i Europa på billigare hotell. Vägglöss (Bed bugs på engelska och Cimex på latin) kommer fram på natten och suger blod från dem som sover i rummet. De kan gömma sig både i sängmadresser, bakom lister och andra vrår i hotellrummet. Dessutom är det också stor risk att du tar med dig dem hem i resväskan, vilket skulle resultera i att Anti-Cimex kommer få sanera din bostad.

Hotellet och området kan också vara dåligt byggt och har stora säkerhetbrister och då framför allt för äldre och för barn.

Jag vill inte skrämma dig utan bara upplysa dig om att du absolut inte bör stirra dig blind på priset när du ska välja hotell utomlands. Billiga-Hotell.nu har många bra billiga hotell och använder sig av en seriös bokningstjänst som ställer krav på hotellen.