Så hittar du billiga hotell i Köpenhamn

Köpenhamn hotell Rådhusplatsen

Att hitta billiga hotell i Köpenhamn kan vara svårare att hitta än vad man tror. Även om Köpenhamn har över 150 hotell att välja mellan så ligger många av dessa centralt i staden vilket även drar up priserna.

De billigaste hotellen hittar du i utkanten av Köpenhamn eller i alla fall utanför de mest centrala delarna och det är inte ovanligt att dessa hotell bokas snabbt inför högsäsonger eller vid andra tillfällen när turister strömmar till Köpenhamn.

Centrala-KöpenhamnVill du bo centralt i Köpenhamn där du har nära till centralstationen, Tivoli, Ströget, restauranger och nattklubbar så får du räkna med att gå upp lite i pris än de allra billigaste hotellen i Köpenhamn.

Vad som är billigt är dock en subjektiv fråga och när ett två stjärnigt hotell för 800 kronor per natt i utkanten av Köpenhamn kan räknas som dyrt så kan ett fyrstjärnigt hotell i centrala Köpenhamn räknas som billigt för samma summa. Vad som är billigt är högst individuellt och relativt beroende på vad man vill ha.

Det går att få ett bra boende centralt i Köpenhamn för 600-700 kronor per natt under sommaren. Priserna är dock något som hela tiden förändras och ibland körs det kampanjer som gör det billigare. Reser ni i par kan ett rum bli billigare räknar per person och då är det inte omöjligt att man kan bo helt okej för ett pris på 500kr per person och natt.