Se upp för detta när du letar billigt hotell

Om du letar efter billigt hotell i Sverige, Skandinavien eller något annat land som håller rätt så hög standard så behöver du kanske inte oroa dig speciellt mycket. Nästa alla billiga hotell håller ändå en viss klass och standard – även vandrarhem är ju bra.

Men det finns länder där de billigaste hotellen kan lida av problem vissa problem. Problem som både kan orsaka säkerhetsrisker men framför allt hälsorisker. Många hotell nere i medelhavet som är riktigt billiga bjuder också ofta på rumskompisar i form av kackerlackor och andra småkryp. Dessa hotellen är kanske byggda på ett slarvigt sätt och som orsaker att insekter lätt tar sig in. De flesta av de svenska charterbolagen har inte resor till hotell med allt för dålig standard, men även de kan göra fel. Så håll utkik efter dåliga rapporter.

I andra delar av världen kan det vara ännu sämre och dessutom kan du få besök av insekter och djur som kan vara livsfarliga. Var därför noga med ditt val av hotell ju längre ifrån Sverige du kommer. Det finns ingen värre känsla än att vakna upp med en scorpion i skon eller en stor ödla i lägenheten.

Det absolut vanligaste är nog att hotell är drabbade av vägglöss och det kan även finnas i Europa på billigare hotell. Vägglöss (Bed bugs på engelska och Cimex på latin) kommer fram på natten och suger blod från dem som sover i rummet. De kan gömma sig både i sängmadresser, bakom lister och andra vrår i hotellrummet. Dessutom är det också stor risk att du tar med dig dem hem i resväskan, vilket skulle resultera i att Anti-Cimex kommer få sanera din bostad.

Hotellet och området kan också vara dåligt byggt och har stora säkerhetbrister och då framför allt för äldre och för barn.

Jag vill inte skrämma dig utan bara upplysa dig om att du absolut inte bör stirra dig blind på priset när du ska välja hotell utomlands. Billiga-Hotell.nu har många bra billiga hotell och använder sig av en seriös bokningstjänst som ställer krav på hotellen.